Изпълнявайки, или не изпълнявайки законите на ЕС, особено тези, които са

...
Изпълнявайки, или не изпълнявайки законите на ЕС, особено тези, които са
Коментари Харесай

Зинаида Златанова: Добре е да следим какво става със законите на ЕС, които касаят реалния ни бизнес

Изпълнявайки, или не изпълнявайки законите на Европейски Съюз, изключително тези, които са значими за действие на вътрешния пазар, ние непосредствено оказваме помощ или пречим на личния си бизнес да действа добре в този вътрешен пазар. Ние хармонизираме закони към този момент 20 години и повече. Това сподели в Аудиокаста на " Фокус "   " Това е България "  Зинаида Златанова, някогашен заместител министър-председател и министър на правораздаването и началник на представителството на Европейската комисия в България. 

" Добре е да следим какво става със законите, които касаят действителния бизнес. Има и някаква доза може би ползи, които въздействат на метода на въвеждането на европейските закони у нас. Но Европейската комисия не може да бъде излъгана, няма по какъв начин да го въведете погрешно и условно казано да не ви заловен. Какво се случва, когато Народното събрание не работи постоянно и има ли отношение това. 

И да, и не, защото редица условия, наставления, регламенти, които приема Европа най-общо казано, могат да бъдат въведени освен посредством законодателни актове, само че и посредством подзаконови нормативни актове на Министерски съвет, та даже и на обособени министри. Т.е. това не е наложително и не се дължи на нередовната работа на Народното събрание. Така че смесени са аргументите. А и постоянно правната техника, която се употребява, би могла да бъде и по-гъвкава, точно за оптимално да се разтовари Народното събрание от въвеждане на условия, в случай че в краен случай не е нужно законодателно споразумяване, несъмнено. Но това към този момент е доста професионален диалог за какво постоянно подвигаме на равнище закон всяко едно условие, което идва от Брюксел, може ли да стане по различен метод, добре ли е да става по различен метод, биха ли могли държавните управления, министрите да поемат повече отговорност за този развой или не.  

Зинаида Златанова разясни, че от регистъра на Европейската комисия, който е наличен, е видно, че България има към 40 дейни наказателни процедури, като някои от тях към този момент са в правосъдна фаза.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР